La Casa Tudorii (2013)

mna Sâm, 12/10/2013 - 00:00
evenimente
expoziții

Muzeul Agriculturii a participat, în ziua de 12 octombrie 2013, la cea de-a III-a ediţie a Festivalului-concurs Tradiţie culinară ialomiţeană „LA CASA TUDORII”,  organizat de Consiliul Judeţean Ialomiţa şi Muzeul de istorie Ialomiţa, la baza arheologică Oraşul de Floci.

În calitatea de partener, Muzeul Agriculturii a participat cu: „Povestea ţestului” – expoziţie şi demonstraţii de făcut pâinea la ţest, din care au gustat toţi cei curioşi să afle gustul pâinii abia scoasă de sub ţesturi, şi „Din bucătăria de odinioară” – expoziţie de instrumentar culinar folosit în bucătăria tradiţională, fotografii, documente etc.

   În cadrul secţiunii-concurs „Sperietori de câmp”, au fost prezentate o serie de patru sperietori („Moşul”, „Baba”, „Copilul năzdrăvan”, „Pasărea de pradă” - confecţionate, în spritul tradiţiei, din materiale textile scoase din uz, tiugi, accesorii metalice care produc zgomote la adierea vântului, etc.).

   Muzeul a primit un premiu special „pentru creativitatea şi originalitatea exponatelor prezentate la secţiunea Sperietori de câmp”.

(foto: Ştefan Olteanu)