Târgul internaţional INDAGRA 2013

mna Dum, 03/11/2013 - 00:00
evenimente
expoziții

Muzeul Agriculturii din Slobozia a participat, în perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2013, la cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional de Produse şi Echipamente în Domeniul Agriculturii, Horticulturii, Viticulturii şi Zootehniei INDAGRA, organizat la ROMEXPO Bucureşti, la invitaţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Ediţia din acest an a reunit peste 430 de firme din 21 de ţări: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Franţa (care a avut un pavilion naţional), Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Spania, S.U.A., Turcia şi Ungaria, care au prezentat cele mai noi maşini, utilaje şi tehnologii din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi creşterii animalelor.

Muzeul Agriculturii a fost prezent cu o expoziţie de prezentare a instituţiei (aria de competenţă - patrimoniu, valorificare muzeală, Muzeul Agriculturii la Târg, parteneriate educaţionale, publicaţii), expoziţia „Viţa de vie. Instrumentar şi obiceiuri tradiţionale legate de viticultură” şi „Povestea ţestului” – expoziţie şi demonstraţii practice de făcut pâine la ţest, care a fost împărţită caldă miilor de vizitatori care şi-au satisfăcut curiozitatea urmărind întreg procesul de producere şi coacere a pâinii.

Expoziţia pavilionară a fost vizitată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin şi înalţi oficiali din minister, dar şi de cercetători de la Institutul Fundulea, de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Şişeşti”, ziarişti, oameni de afaceri din străinătate şi din ţară. Din partea Centrului Expoziţional ROMEXPO Bucureşti, muzeul a primit DIPLOMĂ de participare.