Expoziţia „Pâinea noastră cea de toate zilele”

mna Vin, 04/04/2014 - 08:35
evenimente
expoziții

În perioada 1-4 aprilie 2014, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a găzduit la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, cea de a 29-a Conferinţă Regională pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi lucrările celei de a 38-a sesiuni a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO.

Cu acest prilej, Muzeul Agriculturii a organizat expoziţia „Pâinea noastră cea de toate zilele”, dedicată pâinii - hrana noastră cea spre fiinţă: aspecte din ciclul agrar al cultivării grâului, secvenţe de rituri agrare, reprezentări simbolice din aluat - pâinea zilnică şi pâini rituale care însoţesc marile sărbători din ciclul calendaristic ori evenimentele importante din viaţa omului.

Expoziţia s-a bucurat de un mare succes, primind aprecieri deosebite din partea reprezentanţilor celor 450 de delegaţii străine participante la conferinţă, a unor înalţi demnitari români şi ai Uniunii Europene, parlamentari etc.

Din data de 8 aprilie, expoziţia „Pâinea noastră cea de toate zilele” este deschisă pentru public la sediul Muzeului Agriculturii.