Tradiții culturale în Balcani

mna Vin, 18/03/2016 - 18:07
evenimente

 

Muzeul Agriculturii din Slobozia a participat la realizarea expoziţiei internaţionale, cu datini legate de oferirea şi purtarea mărţişorului în țările balcanice, ”Tradiții culturale în Balcani”.

 

Expoziția a fost realizată în cadrul unui parteneriat între instituții de cultură din România, Bulgaria, Republica Macedonia și Serbia, vernisată în data de 1 martie 2016.

Expoziţia a fost vernisată şi la Muzeul Judeţean Buzău pe data de 15 martie, în cadrul evenimentelor cultural-educative ”Zilele Femeii la Muzeul Județean Buzău” la care a participat o delegaţie din partea Muzeului Agriculturii din Slobozia. 

Cu această ocazie, în Piața Dacia din Buzău, a fost expus cel mai mare mărțișor din lume, cu o lungime de aproximativ 17 kilometri și o greutate de circa 100 de kilograme. Mărțișorul colosal, ce aparține Bibliotecii Regionale din orașul Vidin, Bulgaria, a fost desemnat de reprezentanții Cărții Recordurilor ca fiind cel mai mare din întreaga lume, la 1 martie 2015 și a fost realizat de mai multe instituții publice din orașul bulgar.

Expoziția a fost prezentată publicului din Republica Macedonia, precum și celui din Bulgaria, urmând să fie vernisată la Muzeul Agriculturii, în luna aprilie din acest an.