Târgul Naţional pentru Agricultură şi Industrie Alimentară AGROIAL-PARTENER 2015

Tand Stefan Mar, 29/09/2015 - 08:12
evenimente

Muzeul Agriculturii din Slobozia a fost partener, alături de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Ialomiţa şi Consiliul Judeţean, la organizarea celei de-a XXI-a ediţii a Târgului Naţional pentru Agricultură şi Industrie Alimentară AGROIAL – PARTENER 2015, care a avut loc în perioada 23-25 septembrie 2015.

Pe parcursul celor trei zile de târg, sub genericul “Pâinea şi vinul”, specialiştii de la muzeu au făcut demonstraţii practice de copt pâine la ţest şi la cuptorul tradiţional şi de obţinere a mustului prin presarea strugurilor în teasc. Pâinea caldă şi mustul au fost oferite spre degustare publicului vizitator. Începând din acest an, muzeul va organiza această manifestare anual, în ultima săptămână din septembrie.

În cadrul manifestării internaţionale ZIUA OREZULUI, ajunsă la cea de-a X-a ediţie, din ziua de 24 septembrie, la Muzeul Agriculturii a avut loc o masă rotundă pe teme privind actualităţile din agricultura României şi au fost amenajate standuri ale unor expozanţi. Direcţia Agricolă a judeţului Ialomiţa a acordat diplome pentru cele mai mari producţii de grâu, rapiţă şi orz obţinute la hectar în anul agricol 2015 şi diplome de excelenţă pentru societăţile cultivatoare de orez.

În aceeaşi zi, a fost deschisă publicului casa ţărănească din curtea Muzeului Agriculturii, prilej cu care numeroşii vizitatori au asistat la demonstraţii practice de copt pâine la ţest şi la cuptorul tradiţional, care le-a fost oferită spre degustare. Pe lângă pâinea caldă, participanţii la eveniment au fost serviţi cu plăcintă şi must.