Evenimentele toamnei 2015

mna Vin, 16/10/2015 - 07:25
evenimente

 

Toamnă bogată în participări la manifestări culturale şi expoziţionale pentru Muzeul Agriculturii din Slobozia. După parteneriatul cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Ialomiţa în organizarea celei de-a XXI-a ediţii a Târgului Naţional pentru Agricultură şi Industrie Alimentară AGROIAL – PARTENER 2015, a urmat, în perioada 1-10 octombrie 2015, expoziţia “Bucuriile toamnei”, organizată la Complexul Privighetoarea, care a cuprins obiecte din colecţia de viticultură a muzeului.

Vechile unelte şi metode de preparare a vinului de-a lungul timpului au suscitat interesul şi curiozitatea celor care s-au aflat pe terasa “The Garden Lounge” în perioada menţionată.

Pe 10 octombrie 2015, Muzeul Agriculturii a participat, în calitate de co-organizator, la cea de-a V-a ediţie a Festivalului-concurs de tradiţie culinară ialomiţeană “La Casa Tudorii”, organizat de Consiliul Judeţean Ialomiţa şi Muzeul Judeţean Ialomiţa, la Oraşul de Floci. Aici a fost prezentată expoziţia “Păstoritul”, cu obiecte specifice acestei ocupaţii străvechi, s-au făcut demonstraţii practice de copt pâine la ţest, care a fost oferită spre degustare publicului, alături de platou rece de stână şi bulz la ţest.