CEL DE-AL XVIII-A CONGRES INTERNAŢIONAL AL MUZEELOR DE AGRICULTURĂ

mna Mie, 31/05/2017 - 09:21
evenimente

   Muzeul Naţional al Agriculturii a participat  în perioada: 9~17 mai 2017, la cel de-al XVIII-a Congres Internaţional al Muzeelor de Agricultură: Tradiţii şi Schimbări – Sustenabilităţi Viitoare, organizat de Eesti Pollumajandusmuuseum /Muzeul Estonian de Agricultură, Estonia.

   Au participat peste 60 de persoane, reprezentând instituţii care se ocupă cu agricultura, din 20 de ţări precum: India, Estonia, Australia, Statele Unite al Americii, Brazilia, Lituania, Belgia, Franţa, România, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Finlanda, Slovenia, Cehia, Japonia etc.CIMA XVIII: Tradiţii şi Schimbări – Sustenabilităţi Viitoare, care s-a desfăşurat în perioada 10-13 mai 2017 în Estonia, Tartu. România a fost reprezentată de muzeograf Andreea Panait. Lucrarea sa: „Muzeul Naţional al Agriculturii. Ateliere pentru Calendarul ţăranului român.” a fost prezentată la secţiunea Educaţie muzeală din cadrul Muzeului Estonian de Agricultură.

   La Sesiunea Plenară a AIMA susţinută în  aula Universităţii de Ştiinţe Sociale din Estonia, Muzeul Agriculturii a fost prezent la sistemul de votare a noului preşedinte AIMA: Oliver Douglas din Marea Britanie şi noi directive privind Statului organizaţiei. Cu această ocazie, domnul Gheorghe Petre, a fost ales consilier în noua organizare a conducerii AIMA.