Decembrie 2019

RĂZBOIUL DE ŢESUT

   La Muzeul Naţional al Agriculturii s-a deschis expoziţia "Războiul de ţesut - istorie şi tehnologie", în prezenţa oficialităţilor locale şi a unui numeros public. Acum au avut loc demonstraţii la războiul de ţesut.

SÂNT’ANDREI CAP DE IARNĂ. TRADIŢII POPULARE

   Copiii de la grupa mare "Muguraşii" (educatoare Dorina Tihan şi Alina Cuzeli), de la Grădiniţa cu program prelungit "Piticot" din Slobozia, asistaţi de părinţi şi bunici şi elevi din clasele a III-a și a IV-a (înv.

ATELIERE PENTRU SĂRBĂTORILE DE IARNĂ

   Elevi ai clasei a VII-a de la Şcoala Profesională Scânteia, însoţiţi de doamna director prof. Ancuţa Victoria Gerea şi doamnele prof. Valeria Aldescu, Maria Stroe şi Afrodita Marcu, precum și un grup de elevi de la Liceul de Arte Slobozia, prof. Mirela Roibu şi de la Şcoala Gimnazială Bora, prof. Rodica Oprea şi Florica Alecu, au învăţat să confecţioneze sorcove tradiționale și au vizitat expozițiile muzeului.

CU MASCĂ ŞI FĂRĂ MASCĂ

   Vineri, 13 decembrie 2019, trupele de teatru "Steluţe în devenire" şi "Jos pălăria", de la Palatul Copiilor Slobozia, prof.îndrumători Irina Constantinescu şi Mihaela David, au prezentat, la Muzeul Naţional al Agriculturii, în faţa unui public numeros, spectacolul "Cu mască şi fără mască", micii actori fiind răsplătiţi cu ropote de aplauze.