Martie 2019

ATELIER DE CONFECŢIONAT MĂRŢIŞOARE

   La Muzeul Naţional al Agriculturii, în perioada 26 februarie-1 martie 2019, au participat  la atelierul de confecţionat mărţişoare, copiii şi elevii de la: Grădiniţa Borduşelu, Şcoala Gimnazială nr. 3, clasa a II-a C, Grădiniţa cu Program Normal a Liceului Pedagogic „Matei Basarab” şi respectiv Grădiniţa „Micul Prinţ”, Slobozia. Copii au confecţionat mărţişoare pentru mămici şi bunici, din diferite materiale: seminţe, paie, lut, pănuşi de porumb.

EXPOZIŢIA “FEMEIA ÎN CHIP ŞI FEL”

   Miercuri, 6 martie 2019, la orele 14,00, a fost vernisată, la Muzeul Naţional al Agriculturii, expoziţia ”Femeia în chip și fel” - o expoziție retro, a contrastelor, în care puteţi admira chipuri de femei din diferite categorii sociale și, în același timp, o expoziție care vă invită să descoperiți femeia în diferite ipostaze: femeia mamă, femeia soție, femeia gospodină etc.

SĂRBĂTOAREA MĂCINICILOR

   Elevi din clasele a III-a şi a IV-a de la Şcoala Gimnazială "Areta Teodorescu" Griviţa au participat la manifestarea ” Măcinicii - tradiții populare românești”, organizată de Muzeul Național al Agriculturii, unde au modelat și degustat măcinici și au aflat informații despre această sărbătoare. De asemenea, copiii au prezentat și un scurt moment artistic dedicat Zilei Femeii.