Octombrie 2018

Zilele Recoltei

   Muzeul Naţional al Agriculturii a fost partener, în zilele de 29-30 septembrie 2018, al manifestării "Zilele Recoltei" la Slobozia, participând, sub genericul "Bucuriile Toamnei", cu demonstraţii de copt pâine la ţest şi o mică expoziţie cu ustensile tradiţionale de obţinere a vinului.

ZIUA EDUCAŢIEI - 5 OCTOMBRIE 2018

   În data de 5 octombrie 2018, Şcoala generala nr. 3 din Slobozia, Ialomiţa, a sărbătorit Ziua Mondială a Educaţiei prin educaţie formală şi nonformală, la Muzeul Naţional al Agriculturii. Elevii, alături de profesori, au participat la ateliere permanente oferite de instituţia noastră: olărit, căni personalizate şi ţesut pe etamină, şi au vizitat expoziţiile, permanente şi temporare, ale muzeului.

Festivalul - Concurs de Tradiție Culinară Ialomițeană ”La Casa Tudorii”

   Duminică, 14 octombrie 2018, Muzeul Național al Agriculturii a participat la Festivalul - Concurs de Tradiție Culinară Ialomițeană ”La Casa Tudorii”, ediția a VIII - a, organizat la ”Orașul de Floci” Giurgeni , cu expoziția ”Păstoritul” și demonstrații de copt pâine la țest. De asemenea, muzeul a avut înscrise la categoria ”Preparate de patiserie și cofetărie” două preparate, și anume, prăjitura ”Centenar” și prăjitura ”Râioasa”.