Iunie 2018

EXPOZIŢIA ABSOLVENŢILOR 2018

   Pe data de 30 mai 2018, Muzeul Naţional al Agriculturii, a vernisat expoziţia absolvenţilor de clasa a XII-a a Liceului de Arte „Ionel Perlea”.

   Cele 22 de lucrări vor fi expuse până în luna septembrie anul curent.

Olimpiada Meșteșugurilor Artistice Tradiționale, etapa județeană

   În data de 05.06.2018, la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei Meșteșugurilor Artistice Tradiționale, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, Liceul Pedagogic ”Matei Basarab” Slobozia și Muzeul Național al Agriculturii. Scopul acestei acțiuni este de a aduce în prim plan valorile culturii și civilizației populare, iar unul dintre obiective fiind acela de a educa elevii în spiritul cunoașterii propriei identități culturale.

FESTIVALUL VLĂSIEI 2018

   Muzeul Naţional al Agriculturii a participat, în ziua de 17 iunie 2018, pentru a zecea oară consecutiv, la Festivalul Vlăsiei, manifestare devenită deja tradiţională, organizată de Primăria comunei Moara Vlăsiei, din judeţul Ilfov.

Simpozion Naţional de Istorie şi Retrologie Agrară

   Muzeul Naţional al Agriculturii a participat, în perioada 22-24 iunie 2018, la cel de-al XXVI-lea Simpozion naţional de istorie şi retrologie agrară, care a avut ca temă “Bicentenarul naşterii lui Ion Ionescu de la Brad”. Manifestarea a fost organizată la Bacău şi la Brad – comuna Negri, de către Societatea de Istorie şi Retrologie Agrară din România, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bacău şi Asociaţia Arhiviştilor Bacău.