Octombrie 2017

SĂRBĂTOAREA ROADELOR TOAMNEI

  Pentru Muzeul Naţional al Agriculturii a devenit o tradiţie în a prezenta, pe terasa special amenajată a restaurantului „Privighetoarea”, expoziţii având ca tematică îndeletnicirile ţăranilor specifice acestui anotimp. Timp de o lună, începând cu data de 24 septembrie 2017, cei care intră în grădina restaurantului pot vedea expoziţia „Agricultură veche românească”, ce cuprinde obiecte muzeale folosite în lucrările agricole din acest sezon, dar şi în mustăriile de odinioară. 

ZILELE RECOLTEI LA SLOBOZIA

  Muzeul Național al Agriculturii a participat, în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie 2017, la Zilele Recoltei, manifestare organizată de Primăria municipiului Slobozia, în Piața Mare. A fost prezentată expoziția Povestea țestului, însoțită de demonstrații practice de copt pâine, iar o căruță din colecțiile muzeului a fost încărcată cu roadele toamnei, de către organizatori.

VIZITA AMBASADORULUI MARII BRITANII

  Astăzi, 28.09.2017, domnul Ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, şi domnişoara Andrada Maria Petrache, Communication Assistant, au vizitat Muzeul National al Agriculturii.

ZIUA EDUCAŢIEI

  Ca în fiecare an, Muzeul Naţional al Agriculturii este locul unde mare parte dintre copiii de grădiniţă, elevii de gimnaziu şi de liceu, însoţiţi de cadre didactice şi părinţi, marchează Ziua Internaţională a Educaţiei. Pe 5 octombrie 2017, elevi de la Liceul de Arte "Ionel Perlea" din Slobozia au participat la atelierul de personalizat căni, iar alte câteva zeci de şcolari au vizitat expoziţiile muzeului.

LA CASA TUDORII

  Muzeul Naţional al Agriculturii a participat, în ziua de 15 octombrie 2017, la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului-concurs de tradiţie culinară ialomiţeană LA CASA TUDORII, organizat de Muzeul Judeţean Ialomiţa şi Consiliul Judeţean Ialomiţa, la Baza de cercetare arheologică Oraşul de Floci – Giurgeni. Expoziţiile „Din bucătăria de altădată” şi „Povestea ţestului” – însoţită de demonstraţii practice de copt pâine la ţest au atras privirile celor mai mulţi dintre participanţii la târg, care au aşteptat cu nerăbdare să guste din pâinea caldă.

FLORĂ ŞI FAUNĂ DIN CÂMPIA ROMÂNĂ

   La Muzeul Naţional al Agriculturii s-a deschis, miercuri, 25 octombrie 2017, expoziţia “Floră şi faună din Câmpia Română”, organizată în colaborare cu Institutul de Cercetări Ecomuzeale „Gavrilă Simion” Tulcea şi Muzeul Brăilei „Carol I”, în prezenţa prefectului judeţului Ialomiţa, domnul Gigi Petre, a unor reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi a unui numeros public.