Mai 2017

ATELIERELE LUNII APRILIE LA MUZEUL NAŢIONAL AL AGRICULTURII

  Pe parcursul lunii aprilie, elevii Şcolii Profesionale "Areta Teodorescu" Grivita, au participat la atelierul permanent de personalizat căni, copii de la Grădiniţa din Amara au învăţat să picteze linguri, elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 3. Slobozia, cls. 0, copii grupei mijlocie de la Grădiniţa cu program prelungit "Junior", Slobozia şi copii de la Grădiniţa cu program normal din Gheorghe Doja au participat la atelierul de modelat pâini rituale la Muzeul National al Agriculturii.

OLIMPIADA JUDEŢEANĂ DE ARTE PLASTICE

  La Muzeul Naţional al Agriculturii a avut loc vernisajul expozţiei cu lucrările premiate la Olimpiada judeţeană de arte plastice, istoria artelor şi arhitectură - 2017. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa şi Liceul de Arte "Ionel Perlea" din Slobozia, sub patronajul Consiliului Judeţean Ialomiţa. Premiile au fost înmânate de către preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, domnul Victor Moraru, şi prefectul judeţului Ialomiţa, domnul Gigi Petre.

CALOIANUL. PAPARUDE

    Muzeul Național al Agriculturii a organizat, joi, 4 mai 2017, manifestarea tradiţională  ”Sărbătoarea Caloianului. Paparudele” – ritualuri agrare pentru rodire şi vreme de secetă, străvechi obiceiuri cu ample semnificaţii legate de fertilitate şi protejarea gospodăriei ţărăneşti. 

NOAPTEA MUZEELOR LA MUZEUL NATIONAL AL AGRICULTURII

   Peste 1.100 de persoane, de toate vârstele, au vizitat expoziţiile Muzeului Naţional al Agriculturii şi au asistat la programul artistic susţinut de solişti şi formaţii de muzică şi dans de la Palatul Copiilor, Liceul de Arte "Ionel Perlea" , Liceul Tehnologic "Înălţarea Domnului" şi Şcoala Gimnazială nr.3, din Slobozia.

TRACTOARELE MUZEULUI VEDETE LA EXPOZIŢIA “MAI...CLASIC 2017”

   Muzeul Naţional al Agriculturii a participat în perioada 26-28 mai, la a treia ediţie a expoziţiei: "Mai...clasic 2017” organizată de Tomitans’ Classic Cars Constanţa şi Retromobil Club România. Parada de automobile de epocă s-a desfăşurat la Constanţa, în Piaţa Ovidiu. Alături de zecile de modele de automobile civile şi militare, printre care cel mai vechi exponat a fost autovehiculul OLDSMOBILE fabricat în 1904, vizitatorii au putut admira modele de  tractoare din Patrimoniul muzeului nostru.

CEL DE-AL XVIII-A CONGRES INTERNAŢIONAL AL MUZEELOR DE AGRICULTURĂ

   Muzeul Naţional al Agriculturii a participat  în perioada: 9~17 mai 2017, la cel de-al XVIII-a Congres Internaţional al Muzeelor de Agricultură: Tradiţii şi Schimbări – Sustenabilităţi Viitoare, organizat de Eesti Pollumajandusmuuseum /Muzeul Estonian de Agricultură, Estonia.