Octombrie 2016

ZIUA OREZULUI

    Muzeul Naţional al Agriculturii, în data de 4 octombrie 2016, a fost partener şi gazdă a celei de-a XI-a ediţii a manifestării ştiinţifice „Ziua orezului”, organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Ialomiţa, în colaborare cu Riso Scotti Danubio S.R.L. Evenimentul a avut în program Conferinţa privind cultura orezului, Salonul cercetării şi o Masă rotundă pe probleme actuale din agricultură şi cercetare în domeniul agriculturii.

ATELIER DE “PICTURĂ ICOANE PE STICLĂ”

        Muzeul Naţional al Agriculturii a redeschis atelierul permanent de „Pictură icoane pe sticlă”, având ca scop realizarea de activităţi educative cu elevii, în colaborare cu Liceul de Artă „Ionel Perlea”. La atelierul de pictură participă elevi de clasa a-V-a, sub îndrumarea prof. Liliana Ionescu şi Olimpia Petrescu. Atelierul se va desfăşura săptămânal şi se va finaliza cu o expoziţie cu vânzare a lucrărilor realizate de către copii.

TRADIŢII DE SECERIŞ PREZENTATE ÎN GERMANIA

   Muzeul Naţional al Agriculturii a participat, în data de 24 septembrie,  anul curent,  la cea de-a 19-a ediție a Săptămânii Interculturale  din Offenbach, Germania.

Muzeul Naţional al Agriculturii "La Casa Tudorii"

     Muzeul Naţional al Agriculturii a participat, sâmbătă, 8 octombrie 2016, la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului-concurs de tradiţie culinară ialomiţeană "La Casa Tudorii", organizat de Consiliul Judeţean Ialomiţa şi Muzeul Judeţean Ialomiţa. La baza arheologică de la Oraşul de Floci, au fost prezenţi concurenţi din întreg judeţul, iar la standul MNA vizitatorii au vizionat expoziţia "Din bucătăria de altădată", în care au fost etalate obiecte din colecţia de instrumentar culinar, şi au degustat pâine coaptă la ţest şi plăcintă tradiţională cu brânză.

MUZEUL NAŢIONAL AL AGRICULTURII LA TÂRGUL “TOAMNA BUZOIANĂ”

   Patru tractoare de epocă din patrimoniul Muzeului Naţional al Agriculturii din Slobozia au fost expuse, în perioada 15-16 octombrie 2016, în Piața Dacia din Buzău, în cadrul evenimentului Târgul ”Toamna Buzoiană”, ediția a XI-a. Târgul a fost organizat de Muzeul Județean Buzău, Consiliul Județean Buzău, în colaborare cu Muzeul Naţional al Agriculturii. Tractoarele au fost produse în SUA (1921, 1923), Anglia (1938) şi Austro - Ungaria (1935-1940).