Iunie 2016

„Telefonul de-a lungul timpului”

Marţi, 31 mai 2016, la Muzeul Agriculturii din Slobozia a fost deschisă expoziţia „Telefonul de-a lungul timpului”, realizată în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău, în prezenţa unui numeros public, format din reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, instituţii publice şi de cultură, cadre didactice şi elevi de la liceele din municipiul Slobozia.

Lansare de carte: EXERCIŢIU DE RESPIRAŢIE

          La Muzeul Agriculturii din Slobozia a avut loc, în ziua de 21 iunie 2014, lansarea cărţii EXERCIŢIU DE RESPIRAŢIE – un roman scris de Irina Constantinescu (profesor de limba română la Şcoala gimnazială Miloşeşti, judeţul Ialomiţa), apărut la editura ePublishers, din Bucureşti. La acest eveniment au fost prezenţi o parte dintre colegii şi elevii autoarei, cadre didactice şi elevi de la şcolile şi liceele din Slobozia, reprezentanţi ai mass-media.

Muzeul Agriculturii la Festivalul Vlăsiei

Muzeul Agriculturii din Slobozia a fost prezent în data de 19 iunie 2016, la Festivalul Vlăsiei, manifestare organizată de primarul Andrei FILIP şi Consiliul Local al Comunei Moara Vlasiei. Publicul vizitator a putut admira expoziţia "Păstoritul" şi a gustat pâine făcută la ţest după reţete tradiţionale.